Το καλαμιτσι

Το Καλαμίτσι είναι ένα γραφικό χωριουδάκι στις ακτές ενός πανέμορφου κόλπου, με πολλές παραλίες .Το Καλαμίτσι βρίσκετε στην νοτιοανατολική μεριά της Σιθωνίας, περίπου 8 χιλ. από την Συκιά και 160 χιλ από την Θεσσαλονίκη.

Το Καλαμίτσι είναι ενα ήρεμο μέρος για οικογενειακές διακοπές ή για αυτούς που θέλουν να ξοδέψουν τον χρόνο τους, ξαπλώνοντας στην άμμο και χαλαρώνοντας σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, αλλά με όλες τις ανέσεις τριγύρω, όπως οι ταβέρνες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, μπανγκαλόου και σούπερ μάρκετ όπως επίσης το καταδυτικό κέντρο για θαλάσσιες εξορμήσεις.


Παραλία Καλαμιτσίου
Ακτή Γυμνηστών
Παραλία Καλαμιτσίου
Ακτή Γυμνηστών
 
Παραλία κάμπιγκ θάλαττα
Ακτή Κλεφτολίμανο
Παραλία κάμπιγκ θάλαττα
Ακτή Κλεφτολίμανο
Diving Center13
Επίσημα το 2007 ξεκινά την λειτουργία του το καταδυτικό κέντρο Dolphin, η αγάπη του για την θάλασσα ώθησε τον κύριο Πάργα Βασίλη να ανακατασκευάσει τον χώρο μέσα στο Camping Porto στην περιοχή Καλαμίτσι της Χαλκιδικής  και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις με βάση τα standards της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις καταδύσεις αναψυχής να δώσει στην καταδυτική κοινότητα ένα σύγχρονο κέντρο καταδύσεων.

Ο εξοπλισμός που υπάρχει στο κέντρο είναι τελευταίας τεχνολογίας και τον ποιο γνωστών εταιριών, όπως Oceanic, Mares, Cressi Sub, κ.α.  Ο αεροσυμπιεστής είναι μάρκας Bauer γερμανικός και υπάρχει και αποθήκη αέρα 50.000 λίτρων .

Οι καταδύσεις που πραγματοποιούνται είναι 2 καθημερινά στις 11am και στις 4pm όπως και κάθε Τετάρτη νυχτερινή. Όλες οι καταδύσεις γίνονται με σκάφος το όποιο είναι 7,50μ και έχει 200hp μηχανή, επίσης είναι τροποποιημένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τον πελατών μας.

Τα μέρη που καταδυόμαστε βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, το βάθος σ' αυτές τις περιοχές  αλλάζει ανάλογα με το βυθό, υπάρχουν μέρη για δύτες όλων τον βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικοτήτων, όπως σπήλαια, ναυάγια κ.α.

καταδυτικό κέντρο
Η πανίδα και χλωρίδα του βυθού είναι πολύ πλούσια σ αυτήν την περιοχή μπορούμε να συναντήσουμε διάφορα είδη ψαριών όπως μεγάλα μαύρα:  ροφούς, στείρες, παντελίδες, πίγκες, κ.α, μαλακά και σκληρά κοράλλια και γοργονίες. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πραγματικά όμορφο περιβάλλον που θα σας συναρπάσει και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ανέσεις, που σας παρέχει το Porto Resort, θα κάνουμε τις διακοπές σας αξέχαστες.
English French German Spain Italian Dutch Russian